Pálhegyi Ferenc: Küzdelem a kapcsolatokért

Apukám az életéről beszélget ebben a könyvben. Nekem sokat jelent, mert nem fest mázat a múltra és a jelenre – és még gyógyírt is tartalmaz a sérüléseinkre…

Küzdeni a kapcsolatokért. Pálhegyi Ferenccel beszélget Sz. Kiss MáriaMa reggel fejeztem be apukám legújabb könyvének olvasását. Nagyon kíváncsi voltam rá, de most, hogy végigolvastam, úgy érzem, az egész családunknak kötelező olvasmány – nekem, és a négy testvéremnek mindenképpen gyógyító hatású: a bölcs, életösszegző apai gondolatok mellett segít a saját történetünket is jól feldolgozni és új perspektívában látni.

Ezen kívül az unokáknak (a mi gyerekeinknek) is fontos olvasmány; szerintem hozzájárulhat az ő lelki egészségük alakulásához is.

Nem akarom felsorolni, hogy mi mindenről van benne szó, aki elolvassa, az úgyis megtudja. Nagy értéke, hogy valóságos, őszinte vallomás, nem fest az igazságot eltakaró mázat a múltra és a jelenre – éppen ezért lehet nemcsak a fehér foltokat csökkentő információ saját gyökereink, személyes múltunk tekintetében, hanem még gyógyírt is tartalmaz a sérüléseinkre. Sőt, a jövőre nézve is található benne irány, bátorítás és hamuba sült pogácsa.

Köszönöm, Papa és Mama, hogy volt bátorságotok… gondolom, másoknak is hasznos lesz a könyv, de nekünk, a gyerekeiteknek és az unokáitoknak különösen sokat jelenthet. Sz. Kiss Máriának is köszönöm, hogy ilyen nagyszerű érzékkel kibeszélgette apukámból az őszinte gondolatokat, és logikus, olvasmányos rendbe szerkesztette rövid és érdekes könyvvé az egészet.

Sok ölelés minden testvéremnek és a harmadik generációnak, szüleim mind a tizenöt unokájának is… no és persze kíváncsi vagyok, hogy ki hogy reagál az olvasottakra.

Ennél tárgyilagosabb összefogalót a Harmat kiadó honlapján találhatsz a könyvről, ahol egy kis kedvezménnyel meg is rendelheted.

Anyukám és apukám

Anyukám és apukám