Ki ez? Mi ez?

Ki ez? Mi ez? ∙ Kapcsolat · Mit hiszünk? · Letöltések ·  Copyright és Felhasználás · Google keresés a blogon

2018-04-19-03
Brouwer Pálhegyi Krisztina
 vagyok: feleség, anya, két pici fiú nagymamája, a KÉK nevelés alapítója, örök tanuló és zugíró. Felsőoktatási keretek között itthon gyógypedagógus-logopédus diplomát szereztem, külföldön lelkigondozást (pasztorálpszichológiát) tanultam. Jelenleg a kanadai Neufeld Intézet hallgatójaként igyekszem mélyebben megérteni, amit a kutatók az utóbbi évtizedekben a gyerekek fejlődésének legfőbb feltételeiről kiderítettek. A tudományok közül leginkább a kapcsolatokkal foglalkozók: a pedagógia, a pszichológia és a teológia érdekel.

black_swirl_handmade

A krisztamami.blog a “homokozóm”, ahol fogalmazok, újrafogalmazok, átírok, kitörlök és újra írok. Amit itt találsz tehát, az “béta verzió”, kísérleti nyersanyag. Az áttekinthető és mások számára is használható anyag kidolgozásának irányába tett újabb lépésem a KÉK nevelés tudástár (kekneveles.net), ahol igyekszem rendszerbe foglalni a KÉK szemlélet alapjait.

A KÉK nevelésről havonta előadást tartok Budapesten a Szülők Szombatján. Az aktuális témákat, dátumokat, tudnivalókat és a jelentkezési lapot erre a linkre kattintva találod: http://kekneveles.net/szulok-szombatja/

black_swirl_handmade

Korazöld ifjúságom idején a Timóteus Társaság alapító tagja voltam; névadója, és férjemmel együtt 11 éven át a munkatársa is. A gyerekeink 8 és 11 évesek voltak, amikor édesapjukkal végleg zátonyra futott a házasságunk. Hosszú éveken át voltam egyedülálló anya és családfenntartó vállalkozó. Mennyei Atyánk hűségesen gondoskodott rólunk minden gond, kudarc és kétség közepette. Szüleim, négy testvérem, és az ő számos gyerekük jóvoltából folyamatosan elfogadó és támogató nagy család vett körül bennünket. A szüleim sok mindenben jártak jó példával előttem, például abban is, hogy rossz döntéseinket, sebeinket és egyéni gyötrelmeinket mások javára lehet fordítani. John váratlan meglepetésként ejtőernyőzött az életünkbe. Amikor 2010-ben összeházasodtunk a lányaim már egyetemre jártak.

Akad, akinek fontos a felekezeti és/vagy politikai hovatartozás, amikor egy bemutatkozó oldalra kattint: nos, Jézus Krisztus követőjének tartom magam és van véleményem közéleti kérdésekben, de a világnézetemben Jézus Krisztust tekintem mérvadónak, nem egy felekezetet vagy politikai oldalt.

Hiszem, hogy Isten szereti az embert, és a kegyelmét olyanoknak ajándékozza, akik nem érdemlik meg. Jézus nem az erkölcs-csőszök és az erős emberek, hanem a bűnösök, a lenézettek és az elesettek mellé állt. Szeretettel és irgalommal kellene tehát bánnunk mindenkivel, és meg kellene értenünk, hogy a zsigeri félelem helyett a szeretet útját kell választanunk, mert hosszú távon az visz előre. Meggyőződésem, hogy megbocsátás és jóakarat híján a múltunk a jövőnket is bekebelezi. Egyéni gyötrelmeinkre is, meg a magyar társadalom legmélyebb problémáira is a kegyelem volna a hatásos orvosság.

“A kegyelem az egyetlen olyan erő a világegyetemben, amely elegendő lehet a generációkat fogva tartó láncolatok megszakításához. A kegyelmet nem ismerő fagyos világot egyedül a kegyelem képes megolvasztani.”
– Philip Yancey, Meghökkentő kegyelem

black_swirl_handmadeForrások

A bibliai idézeteket, ahol másképp nem jelölöm, a Magyar Bibliatársulat (MBT) újfordítású Bibliájából (1990, 2013) vettem.

Az írásaim legfőbb témája a kapcsolat: kapcsolatra épülő nevelés, a kapcsolatok pszichológiája és teológiája. A felhasznált irodalmat igyekszem mindenütt feltüntetni, de előfordulhat, hogy egy-egy forrás figyelmetlenségből kimarad vagy pontatlan. Ha ilyesmit találsz, tételezz fel jó szándékot, és írj, hogy orvosolni tudjam a hiányosságot. Az irodalomjegyzék oldalon igyekszem felsorolni azokat a könyveket, amelyek leginkább formálták a szemléletemet (és egyben ajánlom is őket egy-egy téma mélyebb megismerésére).KÉK nevelés

nevelési stílusokat ábrázoló rajzok Gaál Éva grafikusművész szerzői joggal védett munkái. Ezúton is köszönöm engedélyét rajzai felhasználásához! Az ábrákat én állítom elő, a többi kép a netről, főleg a freedigitalphotos.net-ről és a Pinterestről való.
black_swirl_handmade

Bármit lemásolhatok és szabadon terjeszthetek?

Röviden: A forrás (a neten átkattintható link) és a szerző (ahol másképpen nem jelölöm: Brouwer Pálhegyi Krisztina) egyértelmű megjelölésével igen. Sokat dolgozom az itt közölt írásokon; természetesen szeretném, ha másoknak is hasznára válnának. A Felhasználás oldalon írtam le, hogyan használhatsz mindent könnyen, ingyen és becsületesen. Talán a facebook a legegyszerűbb és leghatékonyabb eszköze annak, hogy az itt olvasottakat megoszd az ismerőseiddel. Ehhez csak rá kell kattintanod a cikkek alatti fb logóra (miközben a gépeden be vagy jelentkezve a fb fiókodba).

black_swirl_handmade

Kapcsolat: Örülök, ha megírod, milyen módon találtál hasznosnak valamit, amit itt olvastál.
emailHa szeretnél e-mailben értesülni a KÉK neveléssel kapcsolatos eseményekről, előadásokról, konferenciákról, az email címemre kattintva megadhatod a nevedet és az email címedet is. Rendszeres hírlevelet nem küldök.

Facebook: Ha ‘lájkolod’ a KÉK nevelés Facebook oldalát, szintén sok minden eljut hozzád, és a KÉK nevelést kedvelők közösségével is fel tudod venni a kapcsolatot.

Kellemes böngészést!

Krisztamami

Ki ez? Mi ez?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szeretném megkérdezni, a “Bibliai megközelítés” gyülekezethez való tartozás hatására került-e előtérbe “számomra nagyon fontos munkájában” a házaspár számára?

    Judit
    három gyermeket anyja

    • Inkább úgy fogalmaznék, hogy Jézus Krisztus szeretete és követése az oka a bibliai megközelítésnek is és a gyülekezethez való tartozásnak is.

Hozzászólások lezárva.