Ki ez? Mi ez?

Ki ez? Mi ez? ∙ Kapcsolat · Mit hiszünk? · Letöltések ·  Copyright és Felhasználás · Google keresés a blogon

2017-09-20-fbBrouwer Pálhegyi Krisztina. Feleség, anya, és már két pici fiú ifjú nagymamája is vagyok, de még mindig örök tanuló és zugíró. Felsőoktatási keretek között itthon gyógypedagógus-logopédus diplomát szereztem, külföldön lelkigondozást (pasztorálpszichológiát) tanultam. Jelenleg a kanadai Neufeld Intézet hallgatójaként igyekszem mélyebben megérteni, amit a kutatók az utóbbi évtizedekben a gyerekek fejlődésének legfőbb feltételeiről kiderítettek. A pedagógia és a pszichológia tehát szakmai ártalom, a teológia pedig szenvedélyem néhány évtizede.

Kapcsolat – Örülök, ha megírod, milyen módon találtál hasznosnak valamit, amit itt olvastál.
emailHa szeretnél e-mailben értesülni a KÉK neveléssel kapcsolatos eseményekről, előadásokról, konferenciákról, az email címemre kattintva megadhatod a nevedet és az email címedet is. Rendszeres hírlevelet nem küldök.

Facebook: Ha ‘lájkolod’ a KÉK nevelés Facebook oldalát, szintén sok minden eljut hozzád, és a KÉK nevelést kedvelők közösségével is fel tudod venni a kapcsolatot.

black_swirl_handmade

A krisztamami.blog a “homokozóm”, ahol fogalmazok, újrafogalmazok, átírok, kitörlök és újra írok. Amit itt találsz tehát, az “béta verzió”, kísérleti nyersanyag. Az áttekinthető és használható anyag kidolgozásának irányába tett újabb lépésem a KÉK nevelés tudástár (kekneveles.net), ahol igyekszem rendszerbe foglalni a KÉK szemlélet alapjait.

Havonta előadást tartok Budapesten a Szülők Szombatján. Az aktuális témákat, dátumokat, tudnivalókat és a jelentkezési lapot erre a linkre kattintva találod: http://kekneveles.net/szulok-szombatja/

black_swirl_handmade

Korazöld ifjúságom idején a Timóteus Társaság alapító tagja voltam; névadója, és 11 éven át a munkatársa is. A gyerekeink 8 és 11 évesek voltak, amikor édesapjukkal végleg zátonyra futott addig sem könnyű házasságunk. Hosszú éveken át voltam egyedülálló anya és családfenntartó vállalkozó. Mennyei Atyánk hűségesen gondoskodott rólunk minden gond, kudarc és kétség közepette. Férjem, John váratlan meglepetésként ejtőernyőzött az életünkbe, amikor a lányaim már egyetemre jártak és kirepülőfélben voltak. Szüleim, négy testvérem, és az ő számos gyerekük jóvoltából folyamatosan elfogadó és támogató nagy család vett körül bennünket. A szüleim sok mindenben jártak jó példával előttem, például abban is, hogy rossz döntéseinket, sebeinket és egyéni gyötrelmeinket mások javára lehet fordítani.

Akad, akinek fontos a felekezeti és/vagy politikai hovatartozás, amikor egy bemutatkozó oldalra kattint: nos, hívő keresztény vagyok, és van véleményem közéleti kérdésekben, de Jézus Krisztust tekintem mérvadónak a világnézetemben, nem egy felekezetet vagy politikai oldalt.

Hiszem, hogy Isten szereti az embert, és a kegyelmét olyanoknak ajándékozza, akik nem érdemlik meg. Jézus nem az erkölcs-csőszök és az erős emberek, hanem a bűnösök, a lenézettek és az elesettek mellé állt. Szeretettel és irgalommal kellene tehát bánnunk mindenkivel; azokkal kiváltképp, akikkel nem értünk egyet. Meggyőződésem, hogy megbocsátás és jóakarat híján a múltunk a jövőnket is bekebelezi, és hogy egyéni gyötrelmeinkre is, meg a magyar társadalom legmélyebb problémáira is a kegyelem volna a hatásos orvosság.

“A kegyelem az egyetlen olyan erő a világegyetemben, amely elegendő lehet a generációkat fogva tartó láncolatok megszakításához. A kegyelmet nem ismerő fagyos világot egyedül a kegyelem képes megolvasztani.”
– Philip Yancey, Meghökkentő kegyelem

black_swirl_handmadeForrások

A bibliai idézeteket, ahol másképp nem jelölöm, a Magyar Bibliatársulat (MBT) újfordítású Bibliájából (1990, 2013) vettem.

Az írásaim legfőbb témája a kapcsolat: kapcsolatra épülő nevelés, a kapcsolatok pszichológiája és teológiája. A felhasznált irodalmat igyekszem mindenütt feltüntetni, de előfordulhat, hogy egy-egy forrás figyelmetlenségből kimarad vagy pontatlan. Ha ilyesmit találsz, tételezz fel jó szándékot, és írj, hogy orvosolni tudjam a hiányosságot. Az irodalomjegyzék oldalon igyekszem felsorolni azokat a könyveket, amelyek leginkább formálták a szemléletemet (és egyben ajánlom is őket egy-egy téma mélyebb megismerésére).KÉK nevelés

nevelési stílusokat ábrázoló rajzok Gaál Éva grafikusművész szerzői joggal védett munkái. Ezúton is köszönöm engedélyét rajzai felhasználásához! Az ábrákat én állítom elő, a többi kép a netről, főleg a freedigitalphotos.net-ről és a Pinterestről való.
black_swirl_handmade

Bármit lemásolhatok és szabadon terjeszthetek?

Röviden: A forrás (a neten átkattintható link) és a szerző (ahol másképpen nem jelölöm: Brouwer Pálhegyi Krisztina) egyértelmű megjelölésével igen. Sokat dolgozom az itt közölt írásokon; természetesen szeretném, ha másoknak is hasznára válnának. A Felhasználás oldalon írtam le, hogyan használhatsz mindent könnyen, ingyen és becsületesen. Talán a facebook a legegyszerűbb és leghatékonyabb eszköze annak, hogy az itt olvasottakat megoszd az ismerőseiddel. Ehhez csak rá kell kattintanod a cikkek alatti fb logóra (miközben a gépeden be vagy jelentkezve a fb fiókodba).

Kellemes böngészést!

Krisztamami

Ki ez? Mi ez?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szeretném megkérdezni, a “Bibliai megközelítés” gyülekezethez való tartozás hatására került-e előtérbe “számomra nagyon fontos munkájában” a házaspár számára?

    Judit
    három gyermeket anyja

    • Inkább úgy fogalmaznék, hogy Jézus Krisztus szeretete és követése az oka a bibliai megközelítésnek is és a gyülekezethez való tartozásnak is.

Hozzászólások lezárva.